Categorii
Știri

Vremea rea în toată țara! Un val de aer polar cuprinde România

Vremea s-a răcit deja de câteva zile și iarna încearcă să își între în drepturi. Deși nu am avut încă parte de ninsori considerabile, lucrurile se schimbă în zilele următoare: un val de aer polar lovește toată România! Vezi cum va fi vremea săptămânile următoare.

Se strică vremea în toată România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Dacă până acum temperaturile au fost mai ridicate față de normalul perioadei și am mai avut parte si de zile însorite, se pare că vremea se strică de acum în toate regiunile din țară si caldura va fi doar o amintire.

Vezi și: Când vine iarna în România. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologii au anunțat că vremea începe să se răcească semnificativ în cea mai mare parte a țării, din cauza unui val polar care lovește în mai multe state, dar și în România. Încă din acest weekend, maxima va fi de 10 grade, iar de luni va scădea și mai mult și încep și precipitațiile.

ANM a precizat că temperaturile încep să scadă, astfel că valorile termice maxime vor fi cuprinse între -4 și 10 grade Celsius, mai scăzute la munte, în nordul, centrul și estul teritoriului.

Când vin ninsorile

De luni se extind precipitațiile în toată regiunea, iar la munte va ninge în toate zonele preț de câteva zile bune și se va așeza un strat considerabil de zăpadă. În restul țării, însă, ninsorile ar putea apărea abia aproape de Crăciun. Vântul va sufla cu putere de luni timp de câteva zile, mai ales în zonele de munte și în sudul țării.

Vremea se mai încălzește în săptămâna 19 – 26 decembrie și vom avea parte de valori normale pentru această perioadă a anului. Specialiștii nu dau vesti prea bune pentru iubitorii de zăpadă, ceea ce înseamnă că nu sunt șanse prea mari să ne bucurăm de un peisaj alb de sărbători nici anul acesta.