Categorii
Știri

Vor fi restricţii de sărbători? Anunţul făcut de Raed Arafat despre sărbătorile de iarnă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, declară că în 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situaţia şi dacă vor impune restricţii de sărbători.

Raed Arafat a fost întrebat, AZI, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi sau nu vor fi restricţii de sărbători.

“Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor

trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează.

Încă este foarte devreme. Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia.

Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis şeful DSU.

Răspunsul lui Raed Arafat privind vaccinarea obligatorie în România

“Austria și alte țări discută de obligativitatea vaccinării, sunt și unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creștere a valului și a cazurilor noi.

Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor și sigur că și datorită măsurilor și poate că și populația devenit mai atentă.

Totuși trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu

este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuși s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut.

În acest moment nu este pusă pe masă o discuție fie referitoare la

vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinați”, declară șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. scrie antena3