Categorii
Știri

Vești bune pentru acești români! Primesc primă de Crăciun în valoare de 5000 de lei

Ultima perioadă a fost una extrem de dificilă, având în vedere că au avut loc o mulțime de scumpiri pe toate planurile. Sărbătorile aduc vești bune pentru unii angajați din România în acest sens și le aduc 5000 de lei primă de Crăciun. Vezi dacă te numeri printre ei.

Cine primește 5000 de lei de sărbători

O categorie dintre angajații României primesc acum primă de sărbători, bani la care nici nu se așteptau. Mai exact, angajații OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a pregătit surprize mari pentru angajații lor în preajma sărbătorilor.

După ani la rând de certuri și contraziceri, angajații au reușit să își convingă patronii să le ofere ajutoare considerabile. Astfel, cei aproape 8000 de angajați vor primi, pentru Crăciun, 5.000 de lei brut, adică aproximativ 3.000 de lei net. Acești bani

Aceștia vor beneficia și de o parte din contribuțiile care au fost trecute din sarcina angajatorului în cea a angajatului, în trecut. În plus, vor ajunge la ei și sume importante provenite din indemnizații și alte sporuri.

“În semn de recunoștință pentru contribuția voastră la rezultatele excelente ale Grupului OMV Petrom, obținute în urma unei performanțe susținute în primele trei trimestre ale anului 2022, precum și în anul precedent, Directoratul OMV Petrom va acorda un bonus unic, în valoare de 5.000 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20%. Bonusul va fi plătit în 15 martie 2023 către toți angajații activi la data de 30 septembrie 2022, în OMV Petrom și companiile afiliate, precum și în OMV Petrom Global Solutions.Prime de Crăciun 2022. Bonus de 1000 de lei de Sărbători, plus alte beneficii extrasalariale“, anunță compania.
Vești bune și pentru angajații complexului Energetic Oltenia. Prima de Crăciun se ridică la valoarea de 1300 de lei pentru aceștia și ajunge în conturile lor la 15 Decembrie. Pe data de 20 decembrie va fi acordată prima tranșă din economia la fondul de salarii, în valoare de 1.000 de lei net. Și, pe 27 decembrie, minerii și energeticienii vor mai avea parte și de avansul salarial.