Categorii
Știri

Vestea trista a serii… Este vorba de Ion Iliescu

Ion Iliescu se confruntă cu probleme grave de sănătate. Fostul președinte al României, care va împlini 93 de ani pe 3 martie 2023, nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017. Ce a pățit și care este starea lui de sănătate în acest moment.

Potrivit româniatv.net, starea de sănătate a lui Ion Iliescu este în continuă degradare. Potrivit surselor judiciare, fostul președinte al României nu se mai poate deplasa de o bună perioadă de timp și reușește să se miște cu ajutorul unui cadru metalic.

Ion Iliescu se confruntă cu probleme grave de sănătate. Potrivit aceleiași surse menționate anterior, acesta nu s-a mai putut deplasa fizic la audieri, la sediul autorității competente – Parchetul General, astfel, azi, 20 februarie, fostul președinte al României a fost citat la instanță însă audierea sa a fost făcută la domiciliul lui.

Potrivit surselor judiciare, Ion Iliescu nu a pledat vinovat în urma acuzațiilor aduse de procurori, din „Dosarul Revoluției”, declarând în repetate rânduri că nu este vinovat pentru victimele de la Revoluție.

De șase ani, Ion Iliescu nu a mai fost prezent la un eveniment oficial
În luna martie a anului 2017, a fost ultima apariție publică a lui Ion Iliescu. Deși nu a mai apărut la niciun eveniment oficial, fostul președinte al României a mai avut poziții, în ultimii ani, pe diverse teme.

De exemplu, în 30 decembrie 2019, a comentat decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus chiar de primul președinte post-ceaușist. Ion Iliescu are și un blog acolo unde își exprimă punctele de vedere și scrie texte în memoria unor persoane publice care au decedat.