Categorii
Știri

Valeriu Gheorghiță: ”Ne așteptăm ca în decembrie să fie autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a declarat că în decembrie Agenția Europeană a Medicamentului ar putea autoriza administrarea serului de la Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani.

Valeriu Gheorghiță a punctat, totodată, că termenul ar putea fi devansat. Până la o decizie din partea EMA, autoritățile române au început deja pregătirile pentru imunizarea minorilor din categoria de vârstă 5-11 ani.

Medicul militar a precizat și că, potrivit studiilor clinice, eficacitatea vaccinării cu schemă completă a acestei categorii de copii este de peste 91%. Valeriu Gheorghiță a mai subliniat că flacoanele de ser anti-Covid sunt diferite pentru ei.

Valeriu Gheorghiță: ”Flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă”

Medicul militar a reamintit și de faptul că reprezentanții companiei Pfizer au trimis solicitare către EMA pentru a le fi aprobat vaccinul împotriva coronavirusului și pentru această grupă.

Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid.

Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer.