Categorii
Știri

UPDATE: E oficial!

UPDATE: În urma ședinței de la ora 12.00, s-a stabilit care este noul premier desemnat.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a stabilit că, în urma majorității formate în Parlament, care a propus un nume de premier, a acceptat și a stabilit că noul premier desemnat este Nicolae Ciucă.

Astfel, Nicolae Ciucă susține că a discutat cu restul echipei și a stabilit că trebuie să se constituie o coaliție solidă în Parlament, cu ajutorul căreia să poată realiza un Guvern care să asigure stabilitatea țării.

În ultima perioadă, la noi în țară se vorbește tot mai mult despre alegerea noului premier. Astăzi, 22 noiembrie, este ziua decisivă pentru români, pentru că va fi anunțat numele noului premier și va fi desemnat noul Guvern. Află care este preferatul partidelor și când aflăm noul șef al Executivului.

Noul premier al României

PNL-PSD și UDMR merg luni împreună la consultările de la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. Nu se cunoaște exact numele favoritului, dar se pare că majoritatea informațiilor în au în prim-plan pe Nicolae Ciucă. PSD și PNL au căzut deja la o înțelegere și au ales o guvernare prin rotație, dar abia astăzi va fi ales favoritul partidelor. Președintele este și el de acord cu propunerea celor două partide, având în vedere că l-a mai desemnat pe Nicolae Ciucă premier și pe 21 octombrie.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat înainte de ședința cu social-democrații că le va propune colegilor ambele variante privind partidul care va avea primul premier, precum și care sunt condițiile și ce negocieri au avut loc în acest sens.