Categorii
Știri

Un drog distructiv face ravagii . Autoritatile au emis alerta nationala de sanatate

SUA au emis o alerta nationala de sanatate din cauza cresterii ingtijoratoare a consumului unui drog derivat din medicamente veterinare, care face ravagii. Denumit Tranq, acesta este compus din xilazina, heroina si fentanil, iar persoanele care il folosesc pot ramane intr-o stare similara cu cea a unui zombi, precum si sa sufere leziuni grave ale corpului.

Atunci cand este injectata, Xilazina intrerupe circulatia, determinand ca pielea utilizatorului sa se decojeasca, ceea ce poate duce chiar si la amputarea membrelor. Iar atunci cand este ingerat, acest medicament conceput pentru a calma animalele mari, cum ar fi caii, poate fi mortal pentru oameni, mai ales atunci cand este amestecat cu opioide.

Situatia este deosebit de alarmanta in California, statul petrecaretilor, unde au existat numeroase cazuri de supradozaj cu Tranq in ultimele luni si s-au consemnat mai multe decese in randul consumatorilor in decembrie 2022 si ianuarie anul acesta.

FDA a declarat ca va restrictiona importurile cestui tip de tranchilizant pentru animale, care a fost gasit din ce in ce mai mult in droguri ilegale precum fentanilul si heroina. Autoritatile federale de aplicare a legii si de sanatate incearca sa creasca gradul de constientizare cu privire la pericolele drogului si lucreaza pentru a monitoriza indeaproape raspandirea Tranq.