Categorii
Știri

Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă!

Mai este doar o zi până când anul 2021 ajunge la final, iar gospodinele de pretutindeni au început pregătirile pentru noaptea dintre ani. Pentru masa de Revelion, există o tradiție care nu ar trebui ignorată. Este vorba de un aliment care este interzis, deoarece se spune că va aduce ghinion în anul ce va începe.

Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă!

Una dintre tradițiile care trebuie respectate în noaptea dintre ani face referire chiar la alimentele pe care le consumăm. Românii iubesc să aibă masa plină de preparate deosebite, însă există un fel de mâncare care conform obiceiului trebuie evitat. Este vorba de un tip de carne, pe care în mod normal îl consumăm zi de zi.

Acest aliment este carnea de pui, care se spune că alungă norocul celor care o au pe masă și care o consumă. Astfel, este indicat să evitați acest avion în noapte dintre 31 decembrie și 1 ianuarie, și în schimb să optați pentru alt timp de carne, cum ar fi porcul, vita sau peștele.

O referință la carnea de pui care nu ar trebui consumată este făcută și în Biblie, după cum arată versetul următor:

„Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor;

toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.