Categorii
Știri

Ultimele informații despre Aderarea României la Schengen

România află joi dacă va fi primită în Schengen. Negocierile pentru aderare vor fi duse până în ultimele clipe dinaintea votului

Germania şi Luxemburg ameninţă Austria

Surse de la Bruxelles afirmă că situaţia a luat o întorsătură neaşteptată în cadrul Consiliului JAI, Germania şi Luxemburg făcând presiuni pentru acceptarea României în Schengen.

Cele două ţări pun presiune pe austrieci pentru a accepta România, ameninţând că în caz contrar vor vota împotriva Croaţiei, susţinută puternic de Viena.

“Am auzit că Germania şi Luxembrug ameninţă că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se renunţă la obiecţiile faţă de accesul Bulgariei şi României”, a scris pe Twitter Jack Parrot, care este jurnalist care a lucrat pentru Deutsche Welle şi Euronews.

Peste 70% dintre români cred că sunt îndeplinite criteriile de aderare la Schengen

Peste 70% dintre români consideră că ţara noastră a îndeplinit toate criteriile şi până la urmă va fi primită în spaţiul Schengen, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research.

Întrebaţi dacă sunt de acord cu afirmaţia potrivit căreia “România a îndeplinit toate criteriile şi va fi până la urmă primită în Schengen”, 72,4% dintre cei intervievaţi s-au declarat de acord, 22,1% dintre aceştia şi-au exprimat dezacordul, iar 5,6% au precizat că nu ştiu sau nu au răspuns.

Faptul că România nu este în Schengen reprezintă o dovadă că ţara noastră este tratată ca un membru de rangul al doilea în cadrul UE, a reprezentat o altă afirmaţie cu privire la care respondenţii au fost chestionaţi. Peste trei sferturi (77,6%) dintre români s-au declarat de acord cu această afirmaţie, 19,3% dintre ei şi-au manifestat dezacordul, iar 3% au explicat că nu ştiu sau nu au oferit un răspuns.