Categorii
Știri

ULTIMA ORA! Certificatul verde, anulat de Tribunalul UE. Cine nu mai are nevoie de el la locul de muncă

În România, certificatul verde a devenit obligatoriu pentru mai multe activități, printre care și accesul în diferite instituții publice sau magazine. Recent însă, o măsură aplicată de autorități, ar putea să schimbe această regulă.

Certificatul verde a fost anulat de Tribunalul Uniunii Europene, astfel că o categorie de angajați nu vor mai avea nevoie de acest document pentru accesul la locul de muncă.

Cum s-a ajuns la situația ca certificatul verde să fie anulat de Tribunalul UE certificatul verde a fost anulat de Tribunalul UE, iar intrarea în Parlamentul European nu se mai face în baza acestui document.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, oficialul român a făcut mai multe precizări cu privire la această situație. Se pare că mai mulți lider au fost nemulțumiți de această măsură și au contestat-o.

Cu toate că deocamdată a fost suspendată utilizarea certificatului digital, decizia nu este definitivă, putând fi revocată sau înlocuită.

Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în Parlamentul European a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor,

de deținerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporară, putând fi revocată sau înlocuită oricând până la finalul procesului, menționa europarlamentarul Cristian Terheș, pe Facebook.

Certificatul verde, contestat de europarlamentari
Măsura a fost contestată de către sindicatele angajaților din Parlamentul UE, dar și de o serie de europarlamentari. Aceștia din urmă au transmis chiar o scrisoare președintelui Sassoli, prin care solicitau revocarea acestei măsuri, considerate de mulți abuzivă.

Acțiunile de suspendare și anulare a acestei decizii au fost deschise atât de către o serie de europarlamentari, cât și de o serie de angajați ai Parlamentului European, toți aceștia fiind reprezentați de firma de avocatură „Notre Bon Droit”.