Categorii
Știri

Ucraina se pregătește de război. Kievul se golește de străini. Mesajul șefului armatei ucrainene pentru Rusia: “Bine ați venit în iad!”

Forțele armate ale Ucrainei sunt absolut gata să respingă agresorul, spun șefii armatei din Ucraina

“Forțele armate ale Ucrainei sunt absolut pregătite să respingă agresorul. Oricine i-a privit măcar o dată pe soldații noștri în ochi este convins că nu se va repeta 2014, că agresorul nu va lua Kievul, Odesa, Harkovul sau orice alt oraș”, se arată într-o declarație a ministrului apărării, Oleksii Reznikov și a comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Valerii Zalujni, publicată pe site-ul Ministerului Apărării.

„Astăzi avem cea mai puternică armată din Ucraina din ultimii 15 ani și cea mai puternică armată din Europa. Nu vă îndoiți, Forțele Armate sunt absolut pregătite să riposteze și nu vor renunța la pământurile ucrainene!”, a subliniat ministrul apărării al Ucrainei Oleksii Reznikov, transmite Ukrinform.

„420.000 de soldați ucraineni și fiecare comandant fără excepție s-au uitat deja în ochii morții. Comandanții Forțelor, comandanții de brigăzi, batalioane și companii sunt specialiști în domeniul lor și patrioți ai statului lor. Nu vom da nici măcar o bucată de pământ ucrainean!”, a adăugat comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Valerii Zaluzhni.

Ministrul Apărării, la rândul său, a adăugat că aceasta nu este prima dată în ultimele șase luni când au fost făcute „anunțuri” privind o invazie rusă pe scară largă și ar trebui privite ca o modalitate suplimentară de a strica planurile inamicului.

Reznikov a mai menționat că astăzi Ucraina are un sprijin fără precedent din partea partenerilor internaționali – cel mai mare de la Independență. În special, acest lucru se manifestă în furnizarea de arme de apărare, ceea ce a sporit capacitatea Forțelor Armate ale Ucrainei de a respinge agresorul.

În cursul lunii au fost primite aproape 2.000 de tone de arme moderne, muniție și blindaje corporale din diverse țări. Soldații noștri au fost deja antrenați și sunt gata să folosească întregul arsenal de instrumente.

Ministrul Apărării a subliniat că situația este controlată de informațiile ucrainene, armata și diplomați.

Ucraina își coordonează acțiunile cu principalele state ale lumii 24/7. O astfel de uniune a democrațiilor de conducere nu există de zeci de ani. Multe țări înțeleg acum cu adevărat amenințarea acțiunilor Rusiei și o trec emoțional. Ucraina a trecut prin asta acum opt ani.

„Asigur că Forțele Armate ale Ucrainei sunt pregătite să riposteze. Efectuăm și vom desfășura formare. Deja în toată țara noastră se desfășoară faza activă a exercițiilor Snowstorm-2022. Ne îmbunătățim constant capacitățile de apărare, coerența unităților și abilitățile militare.

Am creat formațiuni de luptă și am reușit să desfășurăm Forțele Teritoriale de Apărare în scurt timp și să le înarmam cu ATGM și MANPADS. Am întărit apărarea Kievului. Am trecut prin război și am primit o pregătire adecvată.

Prin urmare, ei sunt gata să întâmpine inamicii nu cu flori, ci cu Stingers, Javelins și NLAW. Bine ați venit in iad!”, a mai declarat comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, facțiunea Slujitorul Poporului a declarat că parlamentarii sunt gata să convoace ședința Radei Supreme în orice moment pentru a lua decizii importante de apărare a țării și de a-și consolida capacitățile de apărare.

Personalul american din OSCE a început să se retragă din Doneţk

Personalul american al OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) a început să se retragă, cu automobilele, din oraşul Doneţk, aflat în estul Ucrainei şi controlat de separatiştii proruşi, de teama unei invazii militare ruse, transmite duminică Reuters.