Categorii
Știri

Tratament pentru COVID-19, de acasă. Marea Bitanie, prima țară care aprobă Molnupiravir

Regatul Unit este prima țară care a aprobat joi o pilulă anti-COVID, autorizând astfel utilizarea medicamentului antiviral de la Merck pentru a trata pacienții ce suferă de virusul COVID-19 în forme ușoare până la moderate, potrivit organismelor de reglementare, scrie france24.com.

Zi istorică pentru Marea Britanică după ce a aprobat pilula Molnupiravir

”Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care aprobă un antiviral care poate fi administrat la domiciliu pentru Covid-19”, a precizat ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid.

”Acest lucru va schimba situația pentru cei mai vulnerabili și pentru cei imunodeprimați, care vor putea în curând să primească acest tratament revoluționar”, a mai precizat acesta

Acest antiviral, denumit molnupiravir, funcționează prin reducerea abilității de reproducere a virusului, ceea ce încetinește boala. Medicamentul oral este favorizat de către țările sărace.

Pilula anti-COVID este ”sigură și eicientă”

”Sigur și eficient în reducerea riscului de spitalizare și de deces la persoanele cu Covid-19 formă ușoară până la moderată, care prezintă un risc crescut de a dezvolta o boală severă”, a susținut Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA), în urma analizelor efectuate.

În baza datelor obținute în urma studiilor clinice, acest medicament este mai eficient dacă este administrat în primele etape ale infectării, motiv pentru care MHRA îl recomandă să fie folosit în decurs de cinci zile de la apariția primelor simptome.

Medicamentul a fost aprobat pentru a fi folosit la pacienții care au cel puțin un factor de risc pentru apariția unei boli grave, printre care se numără obezitatea, bătrânețea, diabetul și afecțiunile cardiace.