Categorii
Știri

Televiziunea care dispare din România după 20 de ani

După mai bine de 20 de ani de emisie, un post de televiziune celebru din România este la un pas să fie închis! Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus poprire pe conturi, iar vedetele TV au fost date afară. Milioane de telespectatori urmăreau cu interes acest program TV, mai ales emisiunile de folclor.

Un post TV iubit de români este în colaps

Încă din vara lui 2022, o serie de persoane din conducerea Etno TV, dar și mulți dintre angajați și-au dat demisiile. Cauza ar fi problemele financiare ale televiziunii cu primul sediu în Șos. Dudești-Pantelimon, situație care a dus la restructurări.

La scurt timp după transformarea în post generalist de știri, Etno TV (cunoscut pentru emisiunile de folclor) a rămas fără angajați, demisiile curgând pe bandă rulandă. Inclusiv persoane din conducere au decis să părăsească televiziunea iubită de foarte mulți telespectatori. Totul ar fi pornit de la problemele financiare pe care le are compania. În primăvară s-au anunțat primele restructurări, cauza fiind audiența scăzută.

Ce se întâmplă la Etno TV
Povestea Etno TV a început în decembrie 2001. Afaceristul Silviu Prigoană, fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu, a lansat primul canal de televiziune dedicat 100% folclorului românesc. Ideea antreprenorului a prins la public, pentru că, încă din primii ani de emisie, canalul s-a bucurat de o audiență ridicată. Dar, la mai bine două decenii de la lansare, Etno TV se află în pragul colapsului!

După ce a devenit post generalist, conducerea de la Etno TV a racolat câteva vedete pentru audiență. Doar că strategia nu a funcționat. De pildă, ex-antenista Dana Chera, care s-a retras din televiziune în anul 2018 pentru concediul de maternitate, a revenit pe micile ecrane la Etno TV, cu „Tainele minții”, emisiune nerezistând nici măcar un an.