Categorii
Știri

Sute de mii de români primesc 500 de lei pe 23 decembrie

Tichete educaţionale pentru elevi de Crăciun! La nivelul Ministerului Fondurilor Europene, în afară de proiectele deja cunoscute, se lua decizia emiterii tichetelor educaţionale în 2022. Decizia era anunțată din aprilie a.c., iar sumele sunt stabilite la 500 de lei pentru o anumită categorie de elevi. În luna decembrie, ministerul anunță o nouă tranșă de tichete pentru 190.000 de elevi.

Tichete educaţionale pentru elevi de Crăciun!
În cadrul unui proiect, inițiat de Ministerul Fondurilor Europene, „Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate” erau anunțate fonduri susbtanțiale pentru elevii din categoriile defavorizate. Anunțat încă din aprilie, odată cu startul anului școlar 2022-2023, au început să fie distribuite tichetele educaţionale.

Valoarea acestor tichete educaţionale a fost stabilită la 500 de lei, pentru fiecare elev, și pot intra în posesia sumelor, după ce părintele copilului depunea cererea până la data de 10 septembrie la unitatea de învățământ la care elevul este înscris. Această cerere trebuia să fie însoțită doar de adeverința de venit a părintelui aferentă lunii iulie 2022.