Categorii
Știri

Sorin Cîmpeanu, anunț privind posibila trecere în online a școlilor:

Ministrul educației nu mai dorește revenirea în online a școlilor din România. Sorin Cîmpeanu spune că pe viitor nu va propune acest lucru decât după o consultare cu specialiștii din Sănătate.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seara că nu își dorește ca elevii din România să mai facă ore online. Acesta spune că nici nu va face o propunere în acest sens cât timp Ministerul Sănătății și INSP nu îl vor informa cu privire la un ”potențial pericol”.

În privința structurii anului școlar, oficialul afirmă că aceasta nu va suferi modificări. Cîmpeanu admite că ”deja avem suficient de multe probleme”.

Ministrul educației nu mai dorește revenirea în online a școlilor din România

Prezent duminică la Digi24, ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre posibilitate impunerii unor noi restricții în școli din cauza valului Omicron.

Recent, câteva federații de părinți au solicitat Ministerului Educației ca săptămâna 10-14 ianuarie, în care se încheie mediile, să fie de școală online pentru toți elevii:

Scopul e ”încetinirea pe cât posibil a valului 5 și pregătirea eficientă a școlii cu prezență fizică”, în condițiile în care nu există teste și nici măsuri suplimentare de siguranță sanitară.

În replică, ministrul educației nici nu vrea să audă de un astfel de scenariu și spune că: ”Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online.

Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu, anunț privind structura anului școlar

În ultimele luni, din cauza pandemiei de Covid-19, structura anului școlar 2021-2022 a suferit o serie de modificări.

În perspectivă, ministrul educației afirmă că obiectivul său este ca structura să rămână neschimbată, întrucât deja ar fi multe probleme.

”Eu, ca ministru al Educației, nu doresc să mai modificăm structura anului școlar. Am făcut deja o modificare, am avut o vacanță forțată de evoluția epidemiologică. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă, este problema vacanței intersemestriale care nu mai există.

Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar”.

Pe de altă parte, avem date limită, examene naționale – bacalaureat și evaluare națională – care nu trebuie să fie schimbate, trebuie să se deruleze în zilele care sunt deja cunoscute de către elevi”, a explicat SorinCîmpeanu.