Categorii
Știri

Șoferii au motive de bucurie: Scădere dramatică a prețului carburantului. Cât costă un litru de benzină

Vești bune pentru șoferi! Ieftinire istorică în România la carburanți. Cât au ajuns să coste benzina și motorina. În ultimele trei săptămâni, prețurile au scăzut cu aproape un leu pe litru.

Cât costă un litru de benzină și motorină. Prețurile au scăzut dramatic

Ca urmare a ieftinirilor din ultima perioadă, benzina a coborât la prețul de șase lei pe litru.Liderul pieţei de distribuţie, Petrom, a afişat în data de 2o decembrie o ieftinirede 10 bani la pompă, atât la benzină, cât şi la motorină. În ultimele trei săptămâni, prețurile au scăzut cu până la 90 de bani pe litru. O asemenea ieftinire nu a mai avut loc de o bună perioadă de timp.

În momentul relatării știrii, preţul benzinei standard este, în medie, de 6,55 de lei pe litru, iar al motorinei de 7,68 de lei pe litru. Rețineți că Guvernul a decis și aplicarea unei subvenții de 50 de bani pe litru. Șansele ca aceasta să fie aplicată și anul viitor sunt, însă, unele destul de mici întrucât prețurile combustibililor au crescut destul de mult în ultima perioadă. Dacă subvenția de 50 de bani nu va mai fi acordată, atunci șoferii vor trebui să plătească 6,7 lei pentru benzină și 7,8 lei pentru motorină.

Unde se vinde cea mai ieftină benzină din România

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde miercuri cu 5.99 lei și se găsește la acest preț la stațiile Petrom din Sânnicolau Mare (jud Timiș) și din București, în

În ceea ce privește prețul pentru motorină miercuri, 21 decembrie 2022, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.14 lei la stația Petrom din Tărtășești, județul Dâmbovița.