Categorii
Știri

Singurul cuvânt din limba română care conține de 4 ori litera J. Ar putea să-ți salveze viața

Singurul cuvânt din limba română care cuprinde litera J de nu mai puțin de 4 ori. Da, citiți cât se poate de corect. Culmea, procedura, căci despre o procedură este vorba, ar putea să te țină alături de cei dragi într-un moment cumplit al vieții tale.

Singurul cuvânt din limba română care îl are pe J de 4 ori

Vorbim despre, atenție mare, jejunojejunostomie. Îl repetăm pentru că mai mult ca sigur este nevoie. Așadar, jejunojejunostomie. Avem litera J la început, apoi de încă trei ori în cuprinsul cuvântului.

În mod evident vă întrebați și ce anume înseamnă. Ei bine, jejunojejunostomia reprezintă o tehnică chirurgicală utilizată într-o anastomoză între două porțiuni ale jejunului.

Concret, discutăm despre un tip de bypass care apare în intestin. Acesta poate conduce duce la o reducere importantă a volumului funcțional al intestinului. Tehnica este efectuată folosind chirurgia laparoscopică. Procedura chirurgicală poate duce la complicații, inclusiv infecții, hemoragie, stricturi, ulcere, obstrucție intestinală, tromboembolism și malnutriție.

La rândul său, jejunul este partea centrală a intestinului subțire, Acesta e poziționat între duoden și ileon și este important pentru felul în care funcționăm.

Ce alte cuvinte din limba română au record de litere care se repetă

Culmea, dar jejunojejunostomia nu este singurul cuvânt din limba română în care se repetă de patru ori o literă. De cele mai multe ori se întâmplă lucrul acesta în cazul literei E.