Categorii
Știri

Singura băutură alcoolică benefică pentru organism. Chiar și doctorii o recomandă.

Băutura alcoolică, recomandată și de medici, deoarece ne ajută organismul să funcționeze mai bine. Cu ajutorul ei putem preveni unele boli grave.

Nu toate băuturile alcoolice sunt dăunătoare organismului. În urma unor studii, s-a constatat că una dintre ele, consumată moderat și nu excesiv, poate contribui la o stare de sănătate mai bună.

Ce băutură are beneficii asupra organismului nostru. Poate reduce apariția unor boli grave

Este vorba despre vinul roșu, recomandat și de medici, dar și de cercetătorii unui studiu de la Spitalul Rhode Island, care arată faptul că această băutură poate preveni boli, arde grăsimi, conține antioxidanți și antiinflamatori.

Totodată, sfatulmedicului.ro informează faptul că vinul roșu reduce apariția cancerului, respectiv: cel de plămâni, de prostată sau mamar.

În cazul cancerului de plămâni, poate fi redus cu 13% printr-un pahar de vin roșu zilnic . Cel de prostată cu până la 50% dacă se beau 4 sau mai multe pahare de vin roșu, pe săptămână. Referitor la cancerul mamar, vinul roșu este ideal ca metodă de prevenire într-un consum foarte moderat.

Dacă vinul roșu este băut peste măsură, atunci nu mai ajută organismul uman, ci devine nociv. Îmbinat și cu restul băuturilor toxice, situația se poate agrava.

Cum consumăm alcool de sărbători

Dr. Alexandru Nechifor, de exemplu, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, atrage atenția asupra consumului de alcool, acum în perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit lui, orice cantitate este dăunătoare.