Categorii
Știri

Silviu Biriș și-a șocat familia cu admiterea la Teologie. ”Mama mi-a închis telefonul”

Actorul Silviu Biriș a șocat pe toată lumea atunci când a luat decizia de a se dedica bisericii. Acesta s-a înscris la facultatea de Teologie și a povestit cum au reacționat cei din familie la această decizie.

Silviu Biriș și-a șocat familia cu admiterea la Teologie. ”Mama mi-a închis telefonul”

Silviu Biriș este unul dintre cei ami cunoscuți actori din România. Acesta a șocat pe toată lumea după ce a ales să renunțe la actorie și să se dedice bisericii. Actorul a povestit cum au reacționat cei din familia lui, în special mama, dar și copiii lui, după ce i-a anunțat de alegerea făcută.

Până la 47 de ani, actorul Silviu Biriș a făcut televiziune, teatru dar și film. Dar iată că acesta și-a schimbat opțiunile și a dat la Teologie, fiind absolvent al Universității Teologice «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală. Acesta a acordat un interviu revistei Taifasuri, în care a povestit cum și-a șocat mama și ce au spus copiii lui despre alegerea făcută.

”Băiatul avea 12 ani, iar fata 8 ani, când drumurile mele spre Dumnezeu s-au îndesit. Au venit cu mine, au participat la slujbe, dar am cam exagerat. Și asta i-a îndepăratat atunci. Mă rog mereu să nu sufere copiii mei și să le fie bine. Și mai ales să fie înțelepți. Un copil înțelept e cel care învață din greșelile celorlalți. Nădăjduiesc că în inima lor e Dumnezeu. Altfel, copiii mei sunt cuminți și altruiști. Eva, mai ales, e un foarte bun ascultător la suferințele semenilor ei. Băiatul e foarte atent, își urmărește scopul, dar e cumpătat. El este și acum student și faptul că taică-său a fost student cred că i s-a părut cool.

În plus, noua studenție m-a ajutat să-i înțeleg mai bine, chiar să-i motivez cu notele mele și au fost zile când am învățat efectiv cot la cot. A fost superb, asta ne-a creat amintiri frumoase împreună și ne-a apropiat și mai mult. În schimb, mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat. După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: <Gata, ai văzut că poți, dar acum întoarce-te la actorie>. Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele”, a povestit Silviu Biriș pentru revista respectivă.

Mai poate Silviu Biriș să devină preot

Pentru că a divorțat înainte cu mult timp înainte de a lua calea teologiei, el a putea fi scutit de clerul bisericesc și lăsat să se recăsătorească. O altă variantă ar fi și ca Silviu Biriș să devină preot-călugăr și să se retragă la o mănăstire din țară sau din afară.

Indiferent de decizia luată, Silviu Biriș se încadrează în tipologia actorilor care au renunțat la profesia lor pentru a se dedica lui Dumnezeu. Printre numele care au ales să urmeze Biserica sunt: Dragoş Pâslaru, Mariana Buruiană, Răzvan Ionescu, Ovidiu Cuncea sau Mihai Coadă.

De trei ani, de când studiază Teologia, Silviu Biriș s-a schimbat nu doar sufletește, ci și trupește. Actorul și-a schimbat înfățișarea și seamănă cu un preot. Totodată, a devenit și mai credincios. Pe rețelele de socializare a vorbit de mai multe ori despre lucruri religioase.