Categorii
Știri

Semnul care indică un ficat bolnav atunci când e timpul să mănânci.

Un expert a dezvăluit că un semn de avertizare că ai un ficat cu probleme ar putea apărea atunci când este timpul să mănânci.

Iată detalii și ce este boala hepatică legată de alcool (ARLD), care se referă la afectarea ficatului cauzată de aportul excesiv de alcool. Există mai multe etape de severitate și o serie de simptome asociate.

Semnul care indică un ficat bolnav atunci când e timpul să mănânci. La ce să fiți foarte atenți

„Băutul în exces are efecte dăunătoare asupra sănătății tale, iar episoadele regulate de consum excesiv de alcool pot duce la afecțiuni hepatice și probleme cardiace și renale”, a explicat Sumaiya Patel, farmacist la Pharmacy2U. După cum sugerează și numele, boala hepatică legată de alcool (ARLD) este declanșată de o băutura populară.

Pentru majoritatea oamenilor, consumul moderat de alcool nu determină boala. Când apare, însă, există mai multe etape de severitate și o serie de simptome asociate, dar ARLD provoacă de obicei simptome când ficatul a fost grav afectat. Cu toate acestea, un expert împărtășește un semn de avertizare care ar putea apărea atunci când este timpul mănânci: nu ai chef să mănânci. Pierderea poftei de mâncare poate apărea odată ce ficatul tău a fost deja „grav afectat”.

„Deoarece băuturile alcoolice tind să fie bogate în calorii, vă pot face să vă simțiți mai sătul și să nu vă fie foame. Cantitățile excesive de alcool pot duce, de asemenea, la un proces metabolic în exces, prelungind capacitatea unei persoane de a simți foamea”, a spus Sumaiya Patel.

Lipsa dorinței de a mânca poate indica, astfel, problema de bază. Și nu e singurul simptom care indică o boală hepatică legată de alcool.

De la durerea de burtă la starea de rău, există și alte semnale care ar putea indica această afecțiune.

pierdere în greutate
îngălbenirea ochilor și a pielii (icter)
umflături la glezne și burtă
confuzie sau somnolență
vomitând sânge sau sânge în scaune
Există trei etape ARLD: boli hepatice grase alcoolice, hepatită alcoolică și ciroză. NHS oferă acest sfat extrem de important: „Dacă beți în mod regulat alcool în exces, spuneți asta medicului dumneavoastră de familie, astfel încât să poată verifica dacă ficatul dumneavoastră este afectat”.