Categorii
Știri

Se vinde casa lui Arsenie Boca. Prețul este exorbitant, se așteaptă oferte din alte țări

Casa lui Arsenie Boca se vinde, iar prețul este exorbitant. Se așteaptă și oferte din alte țări, în contextul în care deja s-au arătat interesați de proprietate posibili cumpărători din Statele Unite ale Americii, Franța, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

La ce preț a fost scoasă la vânzare casa lui Arsenie Boca
Casa părintească a lui Arsenie Boca, în care acesta a copilărit până la vârsta de 12 ani, aflată în localitatea Vața de Sus din județul Hunedoara, a fost scoasă la vânzare la un preț uriaș, pe un site de imobiliare.

Proprietatea pe care se află această casă are o suprafață de 8,5 hectare. Aceasta un foișor de vară, o anexă și alte două căsuțe. Prețul este de trei milioane de euro, negociabil. Actualul proprietar susține că aceasta este o bună oportunitate pentru cei care activează în domeniul turismului.

Arsenie Boca, nevoit să-și vândă casa
Născut la date de 29 septembrie 1910, în localitatea Vața de Sus din Hunedoara, Arsenie Boca a devenit proprietarul acestei case după decesul părinților săi și al unei mătuși. Însă, la un moment dat, a fost nevoit să o vândă.

Când a devenit elev la Liceul Teologic de la Sibiu, Arsenie Boca a trebuit să-și vândă casa pentru a face rost de bani și a se putea întreține. Astfel, casa lui natală a ajuns proprietatea unei familii de bătrâni din Vața.

Apoi, aceștia au vândut-o, la rândul lor, în urmă cu aproximativ 20 de ani. Actualul proprietar nu a dorit să-și facă publică identitatea, dar a precizat că nu are puterea financiară de a transforma locul într-unul de pelerinaj. Nici Biserica Ortodoxă nu a dorit să cumpere terenul, sugerând ca acesta să-i fie donat.

Arsenie Boca a studiat la Liceul Național Ortodox ,,Avram Iancu” din Brad, pe care l-a terminat liceul ca șef de promoție, în anul 1929. Apoi, în 1933, a absolvit Academia Teologică din Sibiu.