Categorii
Știri

Se schimbă vârsta de pensionare în România?! Cine ar putea ieși la 75 de ani la pensie?

Experții susțin că din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat finanțele și economiile statelor din întreaga lume, se va schimba vârsta de pensionare. Iată la ce vârstă ar putea tinerii de astăzi să prmească pensie.

Se modifică vârsta de pensionare!

Specialiștii sunt de părere că tinerii din această generație, care doresc să se pensioneze în anii 2050, ar putea să fie nevoiți să aștepte până la vârsta de 73 de ani pentru a se pensiona . Experții spun că acest lucru se va întâmpa din cauză că economiile și finanțele sunt devastate de pandemie, notează evz.ro, citat de capital.ro.

„S-a presupus anterior că persoanele care se vor pensiona în anii 2050

vor avea nevoie de o vârstă de pensionare de 70 de ani. Cu toate acestea, având în vedere cum a afectat pandemia de coronavirus finanțele guvernamentale, vârsta de pensionare ar putea crește până la 72 sau 73 de ani. Nimic nu este exclus”, a spus expertul în finanțe Paul Gibbens.
Grupul de reflecție al lui Iain Duncan Smith susține că vârsta de pensionare ar putea crește la 75 de ani pentru a asigura un venit decent.

Consultanța financiară, un element important

Mai mult, expertul în finanțe Paul Gibbens susține că pensionare la 60 de ani este aproape imposibilă. Acesta a declarat că tinerii care intră pentru prima oară pe piața forței de muncă ar trebui să se pregătească cu adevărat.

În acest context, Paul Gibbens recomandă celor care de abia intră pe piața forței de muncă, dar și generațiilor viitoare, să solicite consultanță financiară solidă pentru ca fondurile lor de pensionare să le poată satisface nevoile la bătrânețe.