Categorii
Știri

Se întâmplă chiar de Crăciun! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Veștile nu sunt deloc bune pentru românii plecați peste hotare. Mai multe țări din Europa au decis să impună din nou restricții ant-Covid, mult mai dure.

Ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19, autoritățile din mai multe state europene au decis să impună restricții mult mai dure chiar de sărbători. Oficialii fac apel către oameni să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

Vești proaste pentru români! Se întâmplă chiar de Crăciun

Mai multe țări din Europa au decis să revină la restricții mai dure în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut alarmant, printre aceste state se numără Austria, Bulgaria, Danemarca și Slovacia, care au luat exemplul Olandei, care a luat deja această măsură de a impune reguli mult mai dure.Oficialii au fost puși pe gânduri după ce rata de infectare cu Covid-19 a explodat la nivel european, astfel singura soluție pentru a reduce răspândirea virusului a fost să impună restricții severe.

Totodată, în ceea ce privește Marea Britanie, guvernul a cerut angajaților care lucrează în sistemul public de sănătate să se vaccineze până cel târziu la data de 1 aprilie 2022. De partea opusă, Franța a decis că cea de-a treia doză de vaccin să devină obligatorie pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Italia, Grecia și Franța, de asemenea, au impus vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale.

Emmanuel Macron, apel la vaccinare

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut un nou apel către populație pentru a se vaccina împotriva Covid-19. Acesta a precizat că doar prin vaccin oamenii se pot feri de o formă severă a bolii.

Vaccinaţi-vă! Vaccinaţi-vă pentru a vă proteja! Vă reamintesc faptul că o persoană vaccinată are şanse mai mici de unsprezece ori să ajungă la spital în stare critică.

Vaccinaţi-vă pentru a putea trăi din nou normal”, spune acesta.
Citeste si: Ce spune Valeriu Gheorghiță despre persoanele care au certificat fals și vor să se vaccineze. Cum ar putea fi pedepsite

Bulgaria are o rată de vaccinare de 30%
Potrivit ultimelor date, în ultimele 24 de ore, Bulgaria a raportat 334 de decese provocate de infecția cu Covid, un nou record de la începutul pandemiei.

De asemenea, certificatul verde a devenit obligatoriu în toate spațiile închise din 21 octombrie.

Rata de vaccinare în Bulgaria este de 30%, peste un milion de oameni și-au făcut prima doză de când au fost instituite noile reguli.

În Belgia, elevii sunt obligați să poarte masca e protecție la ore, la fel ca profesorii.

”E dificil sa predai toată ziua cu masca. Ma ustură gâtul. Dar tot prefer masca predării online”, spune Angélique Fautre, profesor. scrie kanald.ro