Categorii
Știri

Se dau câte 250 de lei de la stat în fiecare lună! S-a depus lege. Cine va beneficia de bani

Anunțul zilei pentru unii elevi din București! Vor primi câte 250 de lei de la stat de persoană. Proiectul a fost deja pus în dezbatere publică. Iată despre ce este vorba mai exact.

Un proiect de hotărâre privind acordarea unor vouchere pentru sport în valoare de 250 de lei în fiecare lună elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 2 al Capitalei a fost pus în dezbatere publică. Banii vor putea fi utilizați doar pentru achitarea contravalorii abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente necesare practicării unui sport.

Pentru implementarea acestei idei ar urma să fie prevăzută suma de două milioane de lei pe lună. Proiectul de hotărâre îşi propune încurajarea practicării sportului de performanţă de către elevii din București.

Cum se vor acorda voucherele pentru sport?
Potrivit regulamentului privind implementarea proiectului de hotărâre, denumit „Dăruim speranţă pentru performanţă în sport”, elevii din Sectorul 2 București vor beneficia de această iniţiativă în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile în fiecare lună, adică a bugetului alocat cu această destinaţie.

Direcţia Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar Sector 2, structurile sportive și operatorul economic emitent al voucherelor pentru sport, sub formă de tichete valorice, pe suport hârtie, sunt pările implicate în acest proiect.

Structurile sportive trebuie să facă dovada afilierii la Federaţia Sportivă Naţională pe ramură de sport și să asigure desfăşurarea activităţii sportive doar participanților care deţin calificare. Atenție! Activitatea sportivă trebuie să se deruleze în baze sportive proprii sau baze sportive publice din Sectorul 2 al Capitalei. Operatorul economic care va emite voucherele pentru sport trebuie să facă dovada că deţine o reţea de structuri sportive eligibile.