Categorii
Știri

S-a schimbat legea!

În ultima perioadă au avut loc mai multe schimbări.

Autoritățile responsabile încearcă să țină situația sub control, motiv pentru care apar legi noi.

Aflăm acum că un proiect de lege pentru protejarea mediului depus de un senator USR prevede pedepse care pot ajunge la 3 ani pentru persoanele neautorizate care ard deșeuri.

Închisoare pentru arderea deșeurilor

Este cunoscută problema celor care ard deșeurile, resturile agricole în mod ilegal, fără a supraveghea focul și provoacă, astfel, o mulțime de complicații și pun în pericol viețile oamenilor, locuințele.

Din acest motiv, Dragoș Popescu, deputat USR, a depus un proiect de lege care prevede pedepse care pot ajunge chiar și la trei ani de închisoare pentru incendierea neautorizată a deșeurilor.

Deputatul a explicat că, din cauza poluării, au loc anual cel puțin 29.000 de decese premature doar în România, iar situația este una extrem de gravă.

Astfel, Dragoș Popescu urmărește să îi facă pe români să renunțe la astfel de practici, scăzând astfel numărul deceselor și crescând calitatea aerului pe care îl respirăm. Astfel, politicianul este de părere că legea ar trebui înăsprită pentru cei nepăsători.

“Aerul este poluat zilnic cu compuși periculoși, malurile râurilor sunt pline de deșeuri iar deversarea de ape reziduale în lacuri și râuri se face fără pic de frică, din ce în ce mai frecvent indici de poluare depășesc, în unele cazuri, de 5 – 6 ori nivelurile stabilite prin lege.

Trebuie să înțelegem că ori luăm măsuri drastice imediat, ori ne asumăm otrăvirea lentă a oamenilor din multe zone”, explică deputatul Dragoș Popescu.