Categorii
Știri

S-a descoperit cine este persoana responsabilă de dopajul Simonei Halep! A recunoscut fapta

Avocații Simonei Halep ar fi descoperit cine este persoana responsabilă pentru dopajul celebrei sportive. Acesta ar putea să se prezinte în fața instanței în anul 2023, cu ocazia procesului.

In articol:
Vinovatul care i-a dat Simonei Halep Roxadustat
Avocații sunt nevoiți să demonstreze ipoteza
Cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep va fi rezolvat în prima parte a anului 2023, iar avocații tenismenei ar fi descoperit deja cine este persoana responsabilă.

Vinovatul care i-a dat Simonei Halep Roxadustat

Persoana vinovată pentru această faptă ar fi recunoscut voluntar că i-a dat un medicament Simonei Halep, însă nu știa că acesta conține o substanță interzisă. Însă, dacă avocații reușesc să dovedească fapta, românca ar putea scăpa fără nicio pedeapsă.

„Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare va fi eliminată.” , spune regulamentul ANAD.

Avocatul Adrian Cuculis și-a spus, de asemenea, opinia cu privire la respectivul caz.

„Dacă ar fi să analizăm puțin mai în detaliu situația Simonei Halep și cazul care a răsunat pe întreg mapamondul, în legătură cu presupusul dopaj, prin raportare la dreptul penal spre exemplu, acolo unde eroarea sau intoxicația involuntară sunt cauze exoneratoare de răspundere, atunci putem spune cu certitudine că Simona Halep nu ar trebui să sufere nici un fel de repercusiune. În mod clar nu putem să precizăm că după sute de teste de dopaj și atâtea zeci de titluri de campion totul s-ar fi datorat unor substanțe interzise, iar faptul că o altă persoană a recunoscut că a dat acest medicament ce conținea Roxadustat, vine și face o asemenea declarație, bineînțeles că poate să aibă un dublu sens”, a declarat acesta pentru Wowbiz.