Categorii
Știri

Restricții Revelion 2022: Avem sau nu voie să fim pe străzi la ora 00:00 și după? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul!

Și anul acesta Revelionul va fi petrecut într-un context pandemic. Iată ce spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre Revelion 2022.

Nu se vor organiza petreceri cu un număr mare de persoane cu ocazia Revelion 2022, având în vedere pandemia de Covid 19 cu care ne confruntăm.

Oamenii vor putea organiza petreceri private, dar cu un număr redus de persoane.

Autoritățile nu au luat încă o decizie legată de Revelion 2022, de restricțiile cu care ne vom confrunta în noaptea de Revelion, dar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că restricțiile nu vor fi în niciun caz unele ilogice, care nu vor putea fi respectate.

„Subiectul va fi dezbătut și adoptat în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înțeleagă că aceste petreceri în stradă,

chiar dacă incidența este mică, utilizarea corectă a măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e absolut obligatorie”, adeclarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă, potrivit Digi 24.

Revelion 2022: Cu ce restricții ne vom confrunta la cumpăna dintre ani

Omenirea se confruntă acum cu noi riscuri în plină pandemie, din pricina tulpinii Omicron, ce vine din Africa de Sud. Tulpina respectivă a ajuns și în România, fiind confirmate două cazuri de Covid cu tulpina Omicron, în rândul persoanelor care s-au întors în România din Africa de Sud, cu avionul Tarom pus la dispoziție de către autoritățile române.

„Vom avea o presiune suplimentară datorată acestei tulpini Omicron și cred că fiecare trebuie să înțelegem că e responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja personal și pe cei cu care intrăm în contact”, a mai declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila .

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri.Dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Oamenii să se protejeze în continuare, să nu creadă că o incidență scăzută e un elemenmt de nerespetare a unor reguli. Dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape ne normalitate”, a subliniat ministrul Sănătății.

Întrebat de jurnaliști dacă există riscul ca cetățenii să fie restricționați în privința circulației la ora 00:00 noaptea și după această oră de Revelion, ministrul Sănătății a răspuns: „Discutăm acest lucru, dar nu vor fi luate măsuri

stupide care să facă imposibilă întoarcerea în timp util la domiciliu”.

„Fiți convinși că nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate”, a precizat Alexandru Rafila.

stupide care să facă imposibilă întoarcerea în timp util la domiciliu”.

„Fiți convinși că nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate”, a precizat Alexandru Rafila.