Categorii
Știri

Răsturnare de situație.. România INTRĂ în Schengen

Klaus Iohannis a participat la Consiliul European de la Bruxelles și a transmis un mesaj optimist românilor. După mai multe discuții avute cu liderii europeni, șeful statului se declară încrezător că România va intra în Schengen în anul 2023. Iată principalele declarații ale președintelui la reuniunea Consiliului European!

Klaus Iohannis, optimist cu privire la aderarea României în Schengen
La reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a discutat cu liderii europeni despre intrarea României în Schengen. Ulterior, acesta a făcut primele declarații optimiste referitoare la şansele țării noastre de a adera. Șeful statului este convins că acest obiectiv va fi atins în anul 2023.

„Am făcut pași înainte în direcția bună, dar să nu aveți așteptări extraordinare. Am discutat cu persoanele implicate în această chestiune, am avut dezbaterea astăzi.

Am făcut pași în direcția bună. Concluzia mea e simplă: toți actorii au înțeles că avem o problemă care trebuie rezolvată”, a declarat Klaus Iohannis.

„Sunt optimist şi în cursul anului 2023 sper să fie încheiat procesul cu un rezultat pozitiv pentru România şi Bulgaria”, a mai precizat președintele.

Klaus Iohannis spune că România este pregătită să intre în Schengen
Totodată, conducătorul României a spus că a prezentat liderilor europeni faptul că țara noastră e pregătită pentru a deveni parte a Schengen. De asemenea, acesta a menționat şi ceva legat de solidaritate şi unitate.