Categorii
Știri

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA! CU CÂȚI LEI SE VINDE ACUM UN BRAD ÎN SUPERMARKETURILE DIN ROMÂNIA, CU 2 SĂPTĂMÂNI ÎNAINTEA CRĂCIUNULUI

Au mai rămas doar două săptămâni până în Ajunul Crăciunului, iar românii pun deja la punct micile detalii ,,crăciunistice”. Totuși, cei care anul acesta optează pentru un brad natural, trebuie să știe că prețurile au explodat. În România, brazii de Crăciun se vând la un preț destul de piperat.

Bradul împodobit este amprenta Crăciunului. A devenit deja o tradiție ca fiecare român, și nu numai, să aibă în casa sa nelipsitul brad de Crăciun. Decorat după preferințe în fel și fel de culori, el devine principala atracție a sărbătorilor de iarnă, mai ales atunci când musafirii și colindătorii trec pragul casei tale. Iată însă la ce preț se vând acum brazii naturali în lanțurile de supermarketuri din România.

În mai multe centre comerciale din Ploiești, majoritatea brazilor naturali sunt aduși din afară. Pentru a achiziționa un astfel de brad, cele mai mici prețuri pornesc de la 30 de lei – pentru pomii cu înălțimea de 1 metru, iar cei peste 2 metri ajung să coste puțin mai mult de 200 de lei.

Cât a ajuns să coste un brad natural de Crăciun, în anul 2022
În Kaufland Sud din Ploiești, românii pot găsi brazi frumoși cu crengi dese, iar prețurile sunt unele acceptabile. Aici, prețurile pornesc de la 120 de lei pentru brazi naturali cu înălțimea de aproximativ 2 metri. Pentru cei cu înălțimea de 2 metri și jumătate, prețurile ajung la cel mult 150 de lei. De asemenea, când sunt vânduți, brazii vor fi puși într-o plasă. Totuși, vânzătorii se plâng de faptul că nu au foarte mulți cumpărători, însă nu își pierd speranța.

,,Am avut vânzare bună în de Moș Nicolae, când unii au ales să împodobească bradul, să se bucure cât mai mult de această perioadă. Nu ne facem griji, pentru că știm ce va fi săptămâna următoare.”, este declarația unui vânzător, potrivit informațiilor oferite de observatorulprahovean.ro.

În Leroy Merlin sau Brico Depot, ploieștenii pot găsi brazi pe gustul lor, destul de încărcați. Prețurile pornesc de la suma de 32 sau 35 de lei cei cu aproximativ 1 metru înălțime.

În funcție de înălțime și de cât de stufoși sunt, prețurile cresc și pot ajunge până la cel mult 180-200 de lei. De asemenea, de aici pot fi cumpărați și brazi în ghivece. Prețurile oscilează între 100 și 150 de lei.