Categorii
Știri

Presă: Spitalul Județean Suceava se pregătește să devină spital suport pentru răniții și refugiații din Ucraina

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost chemate la întâlniri cu reprezentanți ai Armatei, în condițiile în care autoritățile se pregătesc să transforma unitatea suceveană în spital suport pentru răniți și refugiați din Ucraina.

Medici și șefi de secție de la Spitalul Județean Suceava au fost convocați în mai multe întâlniri cu reprezentați ai Armatei pentru a discuta principalele măsuri care trebuie luate pentru a pregăti SJU și personalul medical în caz de declanșare a conflictului armat în Ucraina, scrie Obiectiv de Suceava.

Suceava ar fi una dintre principalele porți de intrare în România a unui flux masiv de migranți în cazul izbucnirii unui război în Ucraina, iar autoritățile iau deja în calcul mai multe scenarii, printre care și tranformarea spitalului județean într-unul suport, pentru tratarea răniților și a refugiaților ucraineni.

De asemenea, potrivit sursei citate, în județele aflate în apropierea graniței cu Ucraina (Suceava, Maramureș, Botoșani, Iași, Tulcea), la solicitarea Ministerului de Interne au fost efectuate în ultimele zile, împreună cu angajați ai IGSU, reverificări la toate locațiile din planul de evacuare pentru situații de urgență, fiind verificate și facilitățile care pot fi puse la nevoie la dispoziția refugiaților, la locațiile care ar putea fi transformate în spații de cazare pentru aceștia.

Oficialii de la București spun că România are suficiente spații de cazare pentru refugiații ucraineni

Dolly Parton To Host 2022 Academy of Country Music Awards
Deocamdată, nu au fost anunțate aceste locații, dar oficialii de la București dau asigurări că numărul spațiilor care ar putea găzdui cetățenii ucraineni care ar fugi din calea războiului este mare.

Spitalul Județean Suceava a comunicat că, oficial, nu a primit nicio înștiințare din partea autorităților staului privind transformarea sa în spital suport în cazul unui război în Ucraina, dar dacă se întâmpla acest lucru va anunța publicul.