Categorii
Știri

Premierul Cîțu vrea certificat verde obligatoriu. „Trebuie să treacă. Altfel va fi complicat!”

Liderul PNL crede că doar prin creșterea ratei de vaccinare se va putea ajunge la revenirea la normal a flxurilor economice. „Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă ar trebui să treacă”, s pus Florin Cîțu.

„Certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să aduc măsuri prin care să nu închidem economia”, e explicat premierul interimar. „Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa, în contextul acestui val patru”, a adăugat Florin Cîțu.

De ce vrea premierul Cîțu certificat verde obligatoriu

„O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul în aceste companii, flux de clienți, și vom putea trece peste această perioadă. Altfel, va fi complicat!”, a mai declarat Florin Cîțu, citat de Antena3.

Reamintim că, vinerea trecută, proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde în sectorul public a fost respins de Senat. Ulterior, proiectul de lege a fost trimis la Camera Deputaților, care va fi cameră decizională pe acest subiect.

Potrivit formei sale inițiale, legea prevedea obligativitatea certificatului verde în cazul angajaților din unitățile sanitare de stat care țin de Ministerul Sănătăţii şi de alte unităţi aflate în subordine, sub autoritate sau în coordonare, la cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la cei de la casele de asigurări de sănătate județene, la salariații din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi ai unităţilor subordonate, precum și la personalul din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.