Categorii
Știri

Poveste demnă de Dosarele X! IREAL ce a păţit Nicolae

Până în urmă cu șapte luni, Nicolae era un om normal. Avea o familie fericită și un loc de muncă stabil. Situația s-a schimbat, însă, brusc, după ce tânărul a suferit un accident vascular cerebral. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire. La un moment dat, chiar a fost declarat mort și dus la morgă, deși trăia. Povestea este cutremurătoare.

Într-un final, la sfârșitul lui august 2021, Nicolae a fost externat stabilizat. Cântărea 49 de kg, nu se putea mișca, nu putea vorbi sau mânca. Timp de trei luni, tânărul a primit perfuzii pentru tratament și hidratare de la o asistentă. În ajutorul lui au sărit și câțiva kineoterapeuți și un logoped. A reușit să se ridice din pat, este conștient, mânâncă singur, dar nu poate merge fără ajutor. În clinicile din țară nu s-a găsit o soluție de tratament și recuperare.

Pentru a avea o șansă normală, Nicolae trebuie să meargă la o clinică privată din Turcia. Tratamentul costă 90.000 de euro, bani de care familia tânărului nu dispune. Pentru a ajunge acolo, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet și posibilități financiare. În continuare, CANCAN.RO vă prezintă povestea tristă a lui Nicolae.

“L-au externat cu diagnosticul de tetraplegie flască”

“Pâna acum 7 luni când viața ni s-a schimbat brusc, eram o familie normală, Nic se ocupa de activitatea unui service auto din București, eu sunt contabilă, iar fiul nostru, Vlad, merge la școală în clasa a VIII-a. Pe 18 iunie 2021, soțul meu a avut un accidentul vascular cerebral. Inițial, medicii spitalului Fundeni nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, diagnosticul fiind hemoragie intracerebrală în trunchiul cerebral. După o lună de spitalizare la Fundeni, l-au externat cu diagnosticul de tetraplegie flască, nespecificată acută, comă, nespecificată și infecția tractului urinar, spunându-mi-se că este stabilizat și că poate să înceapă recuperarea neurologică.

“Starea lui se degrada în fiecare zi”

Am accesat o clinică privată de recuperare unde i-am rugat să îi facă mai multe investigații fiindcă mi s-a părut că avea o stare febrilă. Mi s-au confirmat temerile, iar analizele au arătat că avea infecție cu E.Coli, Clostridium dificile și enterocolită, iar starea lui se degrada cu fiecare zi. După alte 3 săptămâni a fost transferat la spitalul Pantelimon cu infecție generalizată. L-am vegheat zi și noapte cu intermitențe pentru că trebuia să mă îngrijesc și de Vlăduț, fiul nostru de 14 ani.

Povestea tristă a lui Nicolae. “Fusese transferat la morgă. Deși paralizat, Nicolae…”

Când am revenit la spital nu l-am mai găsit pe Nic în salon, personalul nu știa de el, iar mai apoi mi-au spus că în spital nu este niciun pacient cu numele lui. Fusese transferat la morgă. Nu vrei să știi ce am simțit și nu doresc nimănui să treacă printr-o experiență similară. Deși paralizat, Nic a reușit să scoată un zgomot care i-a determinat pe cei de față să-l consulte și să afle că e viu. Avea tensiunea foarte mică și puls aproape inexistent, dar era conștient și auzea tot ce se petrecea în jurul lui, iar ulterior a putut sa îmi povestească stresul pe care l-a îndurat la morgă. Oare voi sti vreodata ce s-a intamplat? Ce ghinion, să te naști și să trăiești într-o țară în care aproape nimic nu funcționează corect.

“Nu poate merge fără ajutor”

La Pantelimon a stat până la sfârșitul lui august 2021, când l-au externat stabilizat. Cântărea 49 de kg, nu se putea mișca, nu putea vorbi sau mânca. Timp de 3 luni m-au ajutat o asistentă pentru a-i pune perfuzii pentru tratament și hidratare, câțiva kinetoterapeuți și un logoped. Am reușit împreună să-l facem să se poată ridica din pat, acum este conștient, a fost mereu constient, mănâncă singur cu dificultate, însă încă nu poate merge fără ajutor, este instabil, amețește și își pierde echilibrul.

“Costurile de aproximativ 90.000 de euro ne copleșesc”
Efortul de a găsi soluția de tratament și recuperare în clinicile din țară a fost fără succes. Fiind dependent și într-o stare gravă, Nic nu a fost acceptat în nicio clinică de stat. Dar cum ̦ , am tot căutat și am găsit o clinică privată din Turcia care promite că ̦̆ ̦̆ ̆, fiind o clinică recomandată de mulți specialiști în domeniu. Nic ar trebui să înceapă tratamentul și recuperarea cât mai urgent, pentru cel puțin două luni, însă costurile de aproximativ . € ne copleșesc.

̆ ̦ ̦̦̆ ”, este mesajul postat de familia lui Nicolae, pe Facebook.

Donații în LEI:

Beneficiar : Lungu Nicolae

IBAN: RO63RZBR0000060011931132, deschis la Raiffeisen Bank

Revolut LEI / EURO +40 730 021 119

Beneficiar: Cristina Lungu

IBAN LEI : RO10BREL0005513146150100

IBAN EURO: LT523250041263177751 / BIC: REVOLT21

IBAN GBP: LT523250041263177751 / BIC: REVOLT21

Revolut cu acest link: revolut.me/cristi9dp1

PayPal: recuperarenic@gmail.com