Categorii
Știri

Poliția Română avertizează: mare grijă dacă primiți acest mesaj

Deși sărbătorile de iarnă s-au încheiat, numărul infractorilor care fac escocherii pe internet este în creștere și toți românii sunt avertizați să fie precauți și să se protejeze. Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la un mesaj care circulă online și pe care nu trebuie să îl deschideți sub nicio formă. Este extrem de periculos!

“Alertă de tentative de atac cibernetic!”. Avertisment pentru românii care au primit acest mesaj

”Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămâne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor.

În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, spune Poliţia, într-un comunicat.

”Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului.

Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media. Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, mai precizează Poliţia Română.

”Siguranţaonline este o campanie de conştientizare la nivel naţional implementată de Directoratul Naţional de Securiate Cibernetică, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor”, se mai arată în comunicat.