Categorii
Știri

Orașul unde au avut loc 20 de CUTREMURE azi-noapte

Un val de cutremure a fost înregistrat, în noaptea de joi spre vineri, în Italia. Autoritățile sunt în alertă după ce 20 de seisme au avut loc într-o singură noapte și au închis toate școlile și muzeele din regiunea afectată.

Cutremur după cutremur, în Italia
O serie de mișcări seismice de mică intensitate a lovit orașul Siena din regiunea italiană Toscana. Autoritățile au închis școlile și muzeele, de teama producerii unui dezastru asemănător cu cel din Turcia.

Datele oferite de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie au arătat că după ora 22.00, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Acesta a fost urmat de 19 replici cu magnitudini cuprinse între 2 și 2,8 grade.

„Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunțat Primăria din Siena, joi, printr-un comunicat, precizând că autoritățile locale au în plan „să închidă, după școli, și bazele sportive, sălile de fitness și toate birourile comunale”.

Motivul pentru care Italia riscă să se confrunte cu seisme puternice
Italia riscă să se confrunte cu seisme puternice precum cutremurele din Turcia, în mare parte a teritoriului său, deoarece se află la convergența dintre placa eurasiatică și cea africană ce o împinge spre Balcani în partea sa nordică.