Categorii
Știri

Orașul din România unde un apartament de 3 camere costă doar 10.000 de euro. Cum arată locuința de 70 de metri pătrați

În ciuda creșterii explozive a prețurilor la apartamente în ultima perioadă, există încă locuri în România unde prețurile par să fi rămas la un nivel accesibil. Un astfel de loc este orașul Lupeni, din județul Hunedoara, unde un apartament de trei camere poate fi achiziționat cu doar 10.000 de euro.

Orașul, situat în partea de vest a depresiunii Văii Jiului, la o altitudine de 675-725 metri față de nivelul mării și la o distanță de aproximativ 110 km de Deva, are o populație de 23.390 de locuitori și a primit statutul de municipiu în 2003.

Lupeniul are și o istorie interesantă, fiind gazda uneia dintre cele mai importante greve din perioada interbelică, în august 1929, când minerii au protestat împotriva condițiilor de muncă și a salariilor mici. Această mișcare de protest a fost înăbușită cu violență de autoritățile vremii, soldându-se cu cinci muncitori morți și peste 200 de răniți.

În timpul comunismului, Lupeniul a fost, de asemenea, locul unor proteste importante împotriva regimului, în 2 august 1977. Mulți dintre participanți au fost închiși și persecutați. În prezent, Lupeniul este punctul de plecare pentru turiștii care vor să ajungă pe vârful Straja sau pe pârtiile de schi din Straja, existând și mijloace de transport pe cablu în acest sens.