Categorii
Știri

Orașul din România care riscă un seism de 9 grade pe Richter. Este situat pe o placă tectonică și nu se află în Vrancea

În România, județul Vrancea este cunoscut drept cea mai seismică zonă din țară. Aici, aproape zilnic se produce câte un cutremur, iar locuitorii pare că s-au obișnuit deja cu această situație. Drept urmare, mulți s-ar aștepta ca tot aici să izbucnească un seism major, însă, lucrurile stau diferit.

A doua zonă seismică majoră din Româniai. Este traversată de o falie tectonică și riscă un seism de 9 grade

După Vrancea, mai există o a doua regiune din România cunoscută de către experți a doua zonă seismică majoră din țară. Este traversată de o falie tectonică periculoasă, din cauza căreia există riscul producerii unei mișcări telurice foarte mare, de 9 grade pe scara Richter.

Este vorba despre zona Făgăraș-Câmpulung, iar până acum, conform datelor istorice, cele mai puternice cutremure de care a fost lovită au avut între 5, 5 grade și 6, 5 grade pe scara Richter. În afară de seismul din 1977, de 7, 4 pe scara Richter, simțit la nivel național, în Câmpulung a mai fost unul major de peste 6 grade, pe 26 ianuarie 1916.

Foarte mulți români sunt îngrijorați cu privire la viitorul lor. Se așteaptă oricând și oriunde la un cutremur, mai ales de când a fost zguduit județul Gorj, la puțin timp după cel din Turcia și Siria. Arhitecții încearcă să tragă un semnal de alarmă autorităților

”Falia tectonică care face posibile cutremure de gradul 9 la Câmpulung. Vă amintiți că aveam stație seismică la demisolul liceului Dinicu Golescu? Desenată cu verde, vertical, în zona mediană a desenului, marchează locul de subducție a două plăci tectonice, în zona Matrițe.

Unitatea Teritorială de Referință – UTR13 extras din Planul de Urbanism General – PUG Câmpulung, în vigoare din 2003. Specialiștii din domeniul construcțiilor țin totdeauna seama de normativele și reglementările tehnice… de ce administrația nu le postează pe pagina publică a instituției?”, potrivit arhitectului Anca Mihaela Coșa, care a scris acestea într-o postare pe facebook, potrivit revistaagressive.ro