Categorii
Știri

Obiectul care trebuie scos din priză peste noapte. Consumă mai mult decât ți-ai fi imaginat, vei reduce enorm costul facturilor

Aparatele electrocasnice pe care le avem în casă pot încărca enorm factura la curent. Unele dintre ele consumă energie electrică și dacă nu funcționează, ci doar sunt conectate la priză. Ce obiect trebuie scos din priză peste noapte, pentru a face economie la factură?

Aparatul care trebuie scos din priză peste noapte

Consumul final de pe factura de curent este influențat de felul în care folosim aparatele electrocasnice din casă. Dacă unele dintre ele, precum frigiderul, trebuie să stea non-stop în priză, altele nu au nevoie să fie mereu conectate la curent. De fapt, ele nu fac decât să consume curent atunci când sunt lăsate în priză inutil.

Unul dintre aparatele care consumă cel mai mult curent atunci când este lăsat în priză peste noapte este calculatorul. Fie că vorbim despre desktop sau laptop, acesta nu ar trebui să rămână în priză, chiar dacă este oprit. Dacă obișnuiești să lași computerul în priză peste noapte, acest lucru îți poate încărca factura la curent cu câteva zeci, dacă nu chiar sute de lei.

Alte obiecte care nu ar trebui lăsate în priză atunci când nu sunt folosite sunt încărcătoarele de orice tip. După ce ți-ai încărcat telefonul, nu scoate doar mufa din telefon, ci și încărcătorul din priză. În acest fel, faci economie considerabilă la curent.

Obiectul care trebuie scos din priza peste noapte
Încărcătoarele nu ar trebui lăsate în priză peste noapte
Ce alte electrocasnice consumă curent și când sunt oprite
Printre aparatele care consumă energie electrică doar fiind conectate la priză se numără toate cele care au led. Televizorul, boxele, monitoarele, mașina de spălat, ceasurile electronice, espressoarele și, în general, orice are un mic afișaj sau un led care luminează non-stop încarcă factura la curent.