Categorii
Știri

O nouă epidemie în România

Valul de viroze se intensifică. Ministrul Alexandru Rafila anunță o creștere accelerată a cazurilor de gripă. La sfârșitul săptămânii am putea vorbi de epidemie în România.

Spitalele din România sunt sufocate de numărul tot mai mare de viroze. Persoane de toate vârstele se prezintă în secții cu stări gripale. Intensificarea acestui val de îmbolnăviri este confirmat de la vârful Ministerului Sănătății.

Cazurile de gripă cresc accelerat în România, anunță ministrul Alexandru Rafila

Marți, 3 ianuarie, ministrul Alexandru Rafila a declarat că, în prezent, ne aflăm într-o perioadă în care numărul de viroze creşte rapid.

onform medicului aflat în fruntea ministerului, proporţia cazurilor de gripă diagnosticate depăşeşte 10%.

Rafila a mai subliniat că țara noastră se află în a treia săptămână de creştere rapidă a numărului de viroze respiratorii şi de cazuri de gripă.

”Ne aflăm într-un context în care numărul de viroze creşte rapid, iar proporţia de cazuri de gripă care sunt diagnosticate depăşeşte 10%.

Ne aflăm în a treia săptămână de creştere rapidă a numărului de viroze respiratorii şi implicit de cazuri de gripă, iar procedura care este stabilită de Centrul European al Corpului de Control al Bolilor este ca în această situaţie, după o creştere de trei săptămâni consecutive să putem să discutăm despre o epidemie de gripă” a precizat ministrul Sănătăţii, la Prima News.

Întrebat despre o posibilă limitare a accesului în spitale, dr. Rafila a spus că totul este la latitudinea managerilor acestor unități.

”La o epidemie de gripă, în mod evident, când se manifestă, două, trei săptămâni, valul acesta epidemic, limitarea accesului în spital şi utilizarea de echipament de protecţie pentru personalul medical, mă refer în primul rând la mască şi mănuşi, de asemenea, igiena riguroasă a mâinilor, atât pentru personal, cât şi pentru vizitatori şi pentru pacienţi, pentru reducerea transmiterii trebuie să intre în funcţiune.