Categorii
Știri

O altă firmă mare din România renunță la produsele din Austria:

Austria s-a opus aderării României la Spațiul Schengen, iar din ce în ce mai multe persoane, dar și firme, fac tot posibilul pentru a se detașa de produsele austriece, oferind astfel un răspuns.

O altă mare companie din România renunță la produsele austriece

Până în prezent, mai mulți români au anunțat că renunță la conturile bancare ale băncilor austriece, în timp ce alții au avertizat că nu vor mai alimenta la benzinăriile OMV.

De asemenea, a urmat și o vandalizare a unei sucursale Raifeissen Bank din România, în semn de revoltă, iar între timp mai mulți oameni de afaceri, dar și fermieri din România au anunțat că nu vor mai colabora cu distribuitori austrieci.

Acum și alte companii mari au luat decizii similare.

Conceta Horeca din Roman, judeţul Neamţ, o firmă care produce mobilier de lux în stil clasic și nu numai, care a fost înființată în anul 1992, este hotărâtă să renunțe la orice piesă venită din Austria.

Firma a anunțat că preferă să rămână loială țării și să nu mai ofere niciun ban austriecilor, având în vedere gestul făcut față de țara noastră.

”Înainte de a fi loiali business-ului, suntem loiali ţării în care ne-am născut şi în care am crescut: România. Acestea fiind spuse dorim să anunţăm public următoarele:

Din 2007 am achiziţionat peste 11.000 de butoni şi mânere cu pietre semi-preţioase, ceea ce înseamnă 275.000 euro fără TVA. Bani munciţi în România, care au fost buni în buzunarele austriecilor“, a transmis compania Conceta.

Compania din Neamț nu va mai cumpăra Swarovski din Austria

Totodată, sursa citată a mai precizat că începând cu luni, 12 decembrie, va renunța și să mai producă mobilier cu feronerie Swarovski din Austria.