Categorii
Știri

Ninsori în mare parte din țară. Vremea se schimbă de pe 1 decembrie

Meteorologii ANM au anunțat schimbări dramatice ale vremii în următoarele ore. Vor fi prezente ninsori în special în sudul teritoriului, iar vântul își va face simțită prezența din plin. Vezi mai jos care sunt cele mai afectate zone în zilele care urmează.

Prognoza meteo pentru începutul lunii decembrie, de la specialiștii ANM

”De mâine dimineață așteptăm precipitații în extindere ca arie aici, în partea de sud a țării, dar nu vor fi doar ninsori, ci precipitații sub toate formele. De la ploaie, lapoviță și ninsoare.

Este puțin probabil să se depună zăpadă în zonele joase de relief, dar la munte sunt așteptate ninsori, ar putea să se depună și ceva strat de zăpadă, însă dacă este să menționăm strict pentru București, aici așteptăm precipitații, de dimineață, sub formă de ploaie, apoi temporar lapoviță și ninsoare. O temperatură care variază undeva la două grade și vânt”, a explicat meteorologul Mihai Huștiu la Antena 3 CNN.

Așadar, cei care își doresc să participe mâine la parada de Ziua Națională a României trebuie să se aibă mare grijă cum se vor îmbrăca. Temperaturile vor fi foarte scăzute.

”Din păcate, pentru Capitală, nu sunt vești bune. Va fi o vreme închisă și rece, și vânt în rafale de 35-40 de km la oră și precipitații pe tot parcursul zilei. Precipitații sub toate formele, de la ploaie, lapoviță și temporar ninsoare. Vântul va amplifica senzația de frig.

O vreme mai bună va fi însă în vestul și centrul țării. Precipitațiile ajung undeva spre seară sau în cursul nopții și în vestul, centrul și nord-vestul țării, însă în partea de sud, inclusiv în Capitală, vor fi precipitații încă de dimineață.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ. Așteptăm și depuneri de polei în zona Moldovei, posibil și în Bărăgan, temperaturi destul de coborâte, iar aceste precipitații lichide ar putea să favorizeze producerea de polei”, a mai spus meteorologul la Antena 3 CNN.