Categorii
Știri

Moneda din comunism care se vinde cu o sumă uriașă pe internet. Ai dat lovitura dacă o ai acasă

Românii sunt în alertă după ce a fost postat un anunț de vânzare cu o monedă foarte scumpă pe OLX. Cu toții vor să găsească această monedă care era una banală acum câteva zeci de ani. Moneda din comunism care se vinde cu o sumă uriașă pe internet este una pe care mulți am avut-o în buzunar, dar cu care ai dat lovitura dacă o mai găsești prin casă.

O monedă pe care ai avut-o și tu în buzunar se vinde cu o avere pe OLX. Cum poți să faci repede rost de 4000 de euro
Un român i-a pus în alertă pe cei care visează să se îmbogățească repede după ce a postat un anunț cu o monedă din comunism la un preț astronomic. Astfel, vânzătorul cere pe moneda de 3 lei nu mai puțin de 4000 de euro.

Moneda este emisă în anul 1966, după cum spune vânzătorul și este într-o stare foarte bună. Anunțul a fost postat astăzi și în scurt timp a fost văzut de aproape 1000 de oameni.

Anunțul vânzătorului
Probabil, acum, cu toții caută moneda care i-ar putea face să intre în posesia unei mici averi.

„Dacă ești colecționar îți recomand să o cumperi. Această monedă este într-o stare foarte bună. ROG MULTĂ SERIOZITATE!! ( Întâlnire fizică)”, scrie vânzătorul pe anunțul de pe OLX.

Cât costă moneda de 3 lei pe alte site-uri
Curios, pe alte site-uri aceeași monedă, cel puțin ca valoare și înfățișare. nu se știe dacă în aceeași stare, se găsește la vânzare și cu 199 de lei, dar și cu 14 lei bucata. Ambele anunțuri spun că moneda este una rară, nu se știe din ce motive.

Caracteristici monedă de 3 lei
Moneda de 3 lei are pe avers Stema republicii. Legenda: REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMANIA. Jos, milesimul 1966. Pe revers, pe moneda de 3 lei se regăsește în centru, peisaj industrial chimic. În exergă, valoarea nominală 3 LEI.

Moneda de 3 lei emisă în anul 1966 are un diametru de 27.00 mm și o grosime de 1.55 mm. Masa monedei de 3 lei din 1966 este de 5.8600 grame și este confecționată din oțel placat cu nichel.

Tipul muchiei monedei de 3 lei din 1966 este netedă securizată, iar designerul ei a fost Haralamb Ionescu.

Moneda de 16000 de lei
De asemenea, o altă monedă care a făcut furori pe internet este moneda rară emisă în anul 1943. Aceasta are valoarea de 100 de lei și are pe avers chipul Regelui Mihai. Cel care o vindea pe OLX cerea pe această monedă nu mai puțin de 16000 de lei.