Categorii
Știri

Mesajul Unei Bătrâne: ”Să Se Găsească Un Conducător Roman Care Să Ne Aducă Acasă Copiii

O bătrână din județul Vaslui, care împlinește în anul Centenarului Marii Uniri un secol de viață, are

un mesaj tulburător pentru cei aflați la cârma țării, cerându-le să găsească un conducător care să aducă nepoții și copiii acasă din străinătate, acolo unde sunt plecați la muncă.

Femeia, care este în putere și merge și acum la prășit, și-a amintit și de aventurile din satul său natal Butucăria ale Regelui Carol al II-lea, unde acesta venea la ”gagica” lui, Zizi Lambrino.

Centenarul Marii Uniri și acțiunile organizate de către autoritățile statului pentru marcarea acestuia scot la iveală mărturii incredibile ale celor care au trăit perioada celor o sută de ani de existență a țării noastre.

O dovadă în acest sens este Profira Baciu care, în pofida vârstei foarte înaintate, este de o luciditate demnă de invidiat pentru mulți dintre semenii noștri.

Cei o sută de ani de viață nu o împiedică pe femeie să-și poarte singură de grijă în viață. Trăiește din pensia sa și nu se plânge de nimic, nici măcar de vreo boală, până la urmă firească, a bătrâneții. Dimpotrivă, Profira Baciu merge și acum la prășit și are găini pe care și le crește singură.