Categorii
Știri

Medicul Adrian Streinu-Cercel a dat VESTEA MOMENTULUI

Chiar și cu un program de vaccinare de rapel în vigoare, un număr important de pacienți ar putea fi spitalizați cu COVID-19 de acum până în martie 2022, conform celui mai pesimist scenariu.

Cu toate acestea, se preconizează că numărul deceselor va fi de aproximativ zece ori mai mic, ceea ce reflectă nivelul ridicat și susținut de protecție oferit de toate vaccinurile împotriva celor mai grave forme de boală legate de COVID-19. Dar asta nu împiedică venirea unui nou val al pandemiei, în opinia profesorului Adrian Streinu-Cercel.

Scenariul pesimist pentru iarna lui 2021 și ianuarie 2022

Noile scenarii elaborate de specialiști spun că un nou val al pandemiei, care se prelungește pe parcursul unei alte ierni sumbre și chiar mai departe, riscă să încetinească redresarea economică la nivel mondial. Majoritatea statelor se bazau pe o redresare, dar noile date nu sunt încurajatoare.

„Un noul val ar putea demoraliza publicul și ar putea declanșa o stare de spirit acru în rândul electoratului.. Asta reprezintă întotdeauna un pericol pentru cei în funcție”, declarau apropiați ai președintelui Biden,

referitor la iminența unui val 5 al pandemiei. În cazul lui Joe Biden, ratingurile de aprobare personală a președintelui și încrederea publicului în gestionarea pandemiei au scăzut, conform sondajelor recente ale NBC și CBS.

La nivel european, alarma este la cote maxime, având în vedere varianta Omicron, cu o viralitate mult mai puternică, și cu descopirile de noi cazuri de infectări cu acesată variantă. Nici România nu este exclusă din acest scenariu pesimist, mai ales pentru prima parte a anului 2022.

Adrian Streinu-Cercel vorbește de un nou val epidemic în anul următor
Fostul manager al spitalului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit zilele acestea despre scenariul pesimist în care anul viitor, cel puțin luna ianuarie 2022 ar putea aduce un noul val pandemic în România. Afirmațiile făcute de Adrian Streinu-Cercel se bazează pe datele statistice ale campaniei de vaccinare, care sunt deloc îmbucurătoare.

„Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…

Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a declarat vineri medicul Adrian Streinu Cercel, la dezbaterea „Programul de tratament HIV – prezent şi perspective”, potrivit Agerpres. scrie playtech.ro