Categorii
Știri

Marea actriță a României a decis să se retragă din viața publică

De ce nu mai apare în public marea actriță Ileana Stana Ionescu

Simpol al teatrului românesc, Ileana Stana Ionescu se confruntă cu probleme de sănătate care după spusele soțului ei îi îngreunează viața de zi cu zi și o conduc spre imposibilitatea de a mai apărea în public. Aceasta a suferit două accidente vasculare, iar soțul ei susține că memoria ei a fost afectată în urma AVC-urilor, motiv pentru care s-a retras de pe scenă, în urmă cu aproape 5 ani:

„Ileana este mai bine, dar nu mai are forța pe care o avea. Doarme foarte mult… Problema e că nu-și amintește multe lucruri. Nici eu nu sunt într-o stare extraordinară. Sunt aproape orb. Știi cum se întâmplă, încetul cu încetul ne părăsește corpul odată cu trecerea timpului. Ileana nu vrea să mai apară pentru că vrea să fie ținută minte așa cum am cunoscut-o toți. Ea nu mai poate juca, deci nu ne mai putem bucura de talentul ei. Cele două accidente cerebrale pe care le-a suferit au fost un semnal că trebuie să facă o pauză, să facem amândoi o pauză„, a dezvăluit soțul actriței pentru FANATIK.

De ce s-a retras actrița din activitate

Ileana Stana Ionescu s-a retras din teatru după 60 de ani în care i-a bucurat pe români cu talentul ei culminant. Atât ea, cât și soțul ei, Andrei Ionescu, în vârstă de 95 de ani, se luptă cu bolile bătrâneții, fapt ce a dus la retragerea de pe marea scenă:

„Înainte să se retragă, în 2018, ea începuse să aibă temeri pentru că nu își mai aducea aminte textele pieselor în care juca. Tot spunea că era ceva în neregulă cu ea. Până la a păți ceea ce a pățit, ea nu avea nicio problemă. Era sănătoasă tun, ba chiar țin minte că am fost odată la radio și Gina Patrichi mereu întreba: când mai vine Ileana, să ne mai facă să râdem puțin? Necazurile vin odată cu înaintarea în vârstă. Ea nu dădea semne că suferea de ceva, dar simțea că acela a fost momentul să se retragă”, a mai dezvăluit soțul actriței pentru sursa citată.