Categorii
Știri

CÂȚI LEI PRIMEȘTE SALARIU UN AGENT DE PAZĂ CARE VERIFICĂ CERTIFICATUL VERDE

S-a aflat câți lei primește salariu un agent de pază care verifică certificatul verde la intrarea în mall-urile din București.

Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uri. Astfel, la intrare există un agent de pază care verifică dacă cetățenii au asupra lor documentul care să le permită accesul. În București, salariul unui agent variază între 1.700 și 2.500 de lei. Iar în provincie, este și mai putin decât în orașele mari. Acesta variază între 1.400 – 2.000 de lei pe lună.

Misiunea lor nu este, însă, una ușoară. Angajații firmelor de pază spun că noile restricții au dus la creșterea considerabilă a numărul de incidente, unele soldate și cu violență fizică. Paznicii se confruntă și cu o incertitudine. Pentru că nu au voie să le ceară clienților cărțile de identitate, aceștia nu pot ști dacă certificatul verde îi aparține sau nu persoanei care încearcă să intre cu documentul în mall.

AMRCR solicită eliminarea restricțiilor

Ca urmare a acestor restricții, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a luat decizia de a trimite către autorități un memorandum prin care cer revizuirea acestor restricții, considerând că au caracter discrimantor față de ceilalți cetățeni nevaccinați.

”Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – solicită autorităților responsabile și competente, eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari, în legatură cu accesul populației în magazine – care comercializează instalații și echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare și igienă – în contextul apropierii sezonului de iarnă precum și al disfuncționalităților infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, așa după cum au fost relatate în spațiul public.

De asemenea, poziția AMRCR este că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație și, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale”, spune AMRCR în comunicatul publicat.