Categorii
Știri

M-AM TREZIT CU O VECINĂ DIN CARTIER LA UȘĂ”. PĂȚANIA CU TÂLC A ACESTUI ROMÂN DIN FILIAȘI

Un bărbat din Filiași a reușit să impresioneze o comunitate întreagă cu pățania pe care a trăit-o, în urmă cu doar câteva zile. Acesta a povestit întreg episodul pe un grup de Facebook. Românul a fost abordat de o vecină din cartierul în care locuiește, iar ceea ce a urmat l-a șocat complet.

Din cauza scumpirilor din ultima perioadă, tot mai mulți români o duc din ce în ce mai rău. Oamenii nu reușesc să se descurce de la o lună la alta și caută diferite metode pentru a supraviețui.

Cazul pe care românul din Filiași l-a prezentat este mult mai rău. Vecina sa, o femeie în vârstă de 70 de ani, locuiește într-un apartament modest cu nepoata sa și copilul acesteia. Cele două trăiesc doar cu apă și pâine, pentru că restul banilor pe care îi au, îi investesc în creșterea celui mic.

Femeia a bătut la ușa bărbatului pentru a-l implora să o ajute. I-a povestit în câteva cuvinte situația prin care trece, apoi l-a rugat să îi găsească un loc de muncă pentru că are nevoie disperată de bani. Vecinul acesteia a rămas îngrozit de ceea ce a auzit și a decis să îi asigure mâncarea pentru următoarele trei săptămâni.

Bărbatul a făcut publică această poveste cu speranța că și alți oameni cu posibilități îi vor ajuta pe cei care au cu adevărat nevoie.

Pățania bărbatului a impresionat o comunitate întreagă
„Să reacționăm la fel, indiferent de moment!

Iarna și-a intrat în rol și nu va pleca o bună vreme. Pentru unii a venit cu spor, însă nu toți o vor privi la fel, mai ales dacă nu au fost pregătiți.

De ce spun asta? Imaginați-vă așa!

M-am trezit cu o vecină din cartier la ușă, a bătut de câteva ori și a așteptat liniștită. Neavând lumină în fața ușii, am întrebat: “cine este?”, mă simțeam ca atunci când aveam 5 ani.

“O vecină, bunică, dl. Dumitrașcu răspundeți!”

Sincer? După voce părea pierdută, nu știa ce se întâmplă sau probabil cum voi reacționa.

Am deschis și decât o priveam, eram pierdut și nu reușeam să înțeleg de ce plânge și apoi nu scoate nici un cuvânt. Părea instabilă sau emoțiile o cuprinseseră atât de tare!

– Vă rog, poftiți, vă fac un ceai?

… pot spune că am închis ușa cam de 15 minute și tot încerc să vă scriu, aici. Sunt șocat!

“Îmi cresc nepoata singură, nu cred că știți! Este destul de mare, are și un copil. La rândul ei a decis să fie mamă independentă, asta este, a fost alegerea ei, nu știu ce s-a întâmplat! Domnule, vreau să fac ceva, dați-mi ceva de măturat, mă credeți că avem zile în care nu mâncăm? Mă uit la ea, totul pentru copil, noi trăim cu ceai și pâine. Dați-mi o șansă!”

Haideți să repetăm împreună: 2023, femeie trecută de 70 ani, plânge la ușa unui om de care a auzit printre vecini că ajută, să îi găsească ceva de muncă pentru că nu are ce mânca!

Poftim? Cred că și voi reacționați la fel!

Mi-am golit tot frigiderul și nu exagerez, am plecat împreună, până la scara blocului. Nu o voi afișa pentru că nu aș dori ca situația să devină mai dramatică decât este în prezent.

Când situațiile sunt de așa natură, vă RUGĂM din suflet, ascultați-i. Pot oricând să pice într-o extremă, cele povestite de dânsa m-au lăsat fără grai. Dorea să facă un gest necugetat!

Mâine voi merge într-un market pentru a-i asigura mâncarea pe următoarele 3 săptămâni. Nu exagerez când spun: SUNT ȘOCAT!

Așa lacrimi și tremurat, nu am văzut niciodată. Mămica (nepoata), are ușor peste 45 kg, pare atât de neajutorată, nu au îndrăznit să-și spună necazul nimănui până când situația nu a ajuns atât de dramatică încât n-au mai rezistat.”