Categorii
Știri

Lovitura pentru romanii cu sobe pe lemn

Această măsură este impusă de Uniunea Europeană, iar Ministrul Muncii a confirmat că va fi aplicată și pe teritoriul nostru.

Conform informațiilor puse la dispoziția publicului de Uniunea Europeană, interzicerea sobelor pe lemne ar putea fi impusă cu scopul de a proteja pădurile. Situația industriei lemnului a devenit tot mai gravă în ultimii ani, în special în România, așadar protejarea pădurilor a devenit necesară.

Nu este încă clar dacă această măsură va avea în vedere interzicerea sobelor sau doar a acelora care necesită lemn pentru a produce căldură, însă această decizie ar putea avea urmări crunte pentru români. În zonele rurale în special, cei mai mulți depind de sobe și de lemn pentru a-și încălzi casele în lunile de iarnă.

„Utilizarea lemnului pentru producția de produse cu durată scurtă de viață și pentru aprovizionarea cu energie trebuie să fie redusă la minimum și să se bazeze mai ales pe biomasa lemnoasă secundară, cum ar fi rumegușul, reziduurile și materialele reciclate”, a scris Comisia Europeană în raport.