Categorii
Știri

Localitatea din România unde a nins abundent, dis de dimineață. Strat uriaș de zăpadă la mijlocul lunii mai

Localitatea din România unde a nins abundent, dis de dimineață. Strat uriaș de zăpadă la mijlocul lunii mai. Iată detaliile!

Localitatea din România unde a nins abundent, dis de dimineață

Localitatea din România unde a început să ningă abundent, sâmbătă dimineață, a fost Rânca. Aceasta se află în Munții Parâng, în județul Gorj, și este cunoscută ca o destinație turistică populară în timpul sezonului estival. Cu toate acestea, în mijlocul lunii mai, locuitorii și vizitatorii din Rânca au fost surprinși de un fenomen meteorologic neașteptat: zăpada abundentă.

Meteorologii au emis avertizări privind stratul consistent de zăpadă ce urma să se depună în Carpații Meridionali și Occidentali, iar la Rânca aceste prognoze s-au adeverit. Sâmbătă dimineață, ninsorile abundente au transformat localitatea într-un peisaj de iarnă, iar circulația în zonă s-a desfășurat în condiții dificile.

Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), stratul de zăpadă era deja consistent vineri după-amiază. La Vârful Omu, în Munții Bucegi, s-a înregistrat un strat de 240 de centimetri, în timp ce la Bâlea Lac, situat în apropiere de Rânca, zăpada măsura aproape doi metri. Alte măsurători făcute în stațiile meteorologice indicau înălțimi de 192 de centimetri la Bâlea-Lac, 77 de centimetri la Vârful Țarcu, 159 de centimetri la Vârful Călimani și între 24 și 40 de centimetri în alte zone montane precum Ceahlău-Toaca, Vârful Iezer și Vârful Lăcăuți.