Categorii
Știri

Ireal câți lei a ajuns să coste un pachet de unt în supermarketuri

În prag de Sărbători, atunci când majoritatea românilor își fac provizii generoase de alimente pentru a putea pregăti mese îmbelșugate de Crăciun și Revelion, prețurile au explodat. Mai mult decât atât, inflația a atins cote alarmante în ultima perioadă, iar prețurile alimentelor au crescut enorm, chiar și de câteva ori.

Untul, unul dintre ingredientele nelipsite ale preparatelor pentru Crăciun, a ajuns să aibă prețuri uriașe. De exemplu, într-un supermarket din Cluj, un unt bun, a ajuns să cote 18.60 lei, relatează stiridecluj.ro. Același produs îl puteai găsi vara trecută și la 11 lei.

Untul nu este singurul aliment care s-a scumpit. Uleiul, carnea, laptele, toate au ajuns să aibă prețuri uriașe. Pe lângă fructele și legumele la care prețurile au crescut simțitor, și alimentele de bază au ajuns să aibă prețuri astronomice. De exemplu, pentru un coș de cumpărături, care conține alimente de bază pentru o gospodărie, o familie a ajuns să plătească dublu sau chiar triplu față de aceeași perioadă a anului trecut.