Categorii
Știri

Incă un cutremur în România. Atenție, nu a fost singurul din ultimele ore!

Cutremurul de 5.7 din 14 februarie din Oltenia a fost urmat de 50 de replici, 13 dintre acestea fiind înregistrate pe timpul nopții.

Seismele de pe timpul nopții s-au produs între orele 00:25 și ora 05:28, conform informațiilor oficiale publicate de Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Majoritatea replicilor au fost, totuși, de intensitate mică.

50 de replici după cutremurul de 5.7 din Oltenia

Asta, în condițiile în care o singură replică a atins magnitudinea de 3.3, mai exact un mic seism înregistrat la ora 2:30 noaptea, la adâncimea de 3.9 kilometri. Cutremurul de ieri, 14 februarie, a fost al doilea seism mare produs în această regiune în doar două zile.

În condițiile în care experții vorbesc despre o zonă seismică fără mare activitate, evenimentul i-a îngrijorat pe oameni. Imediat după cutremur la 112 au fost preluate sute de apeluri de la oameni care se plângeau că există mai multe clădiri avariate.

Pe lista clădirilor avariate a fost trecută inclusiv Primăria din Târgu Jiu, unde doi oameni au fost răniți din cauza bucăților de tencuială și cărămizilor căzute. Deși a fost resimțit inclusiv la Cluj-Napoca, Belgrad sau Sofia, cutremurul a cauzat doar pagube minore.

Șeful DSU Raed Arafat a prezentat oficial bilanțul acestor pagube imediat după cutremur. Potrivit lui Arafat au fost afectate 5 blocuri, două din Târgu Jiu și trei din Bumbeși Jiu. Experții vor constata acum dacă aceste blocuri reprezintă pericol pentru locatari.

Totodată, au fost afectate sediile unor instituții precum Primăria Târgu Jiu, Prefectura Gorj, Direcţia de Evidenţa Populaţiei. Au mai fost afectate o biserică din centrul orașului Târgu Jiu și două spații comerciale.